Koen Oosterhuis

Bestuurslid Activiteiten en Evenementen

Image

Wie ben je?

Ik ben Koen Oosterhuis, 25 jaar en bestuurslid activiteiten en evenementen. Tot mijn 19e heb ik in Oegstgeest gewoond, waarna ik compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam ben gaan studeren. Na een aantal verhuizingen naar Leiden, Amsterdam, Los Angeles en weer terug naar Amsterdam, ben ik in september 2023 begonnen aan een bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, wat mij weer "Terug naar Oegstgeest" bracht. Verder geef ik al 10 jaar muziekles in Oegstgeest, schrijf ik composities in opdracht en timmer ik hard aan de weg om mijn muzikale carrière op gang te krijgen!

Waarom ben je ooit bij de VVD gegaan?

Tijdens mijn studie heb ik in een zeer activistisch linkse omgeving gezeten. Al snel voelde ik mij niet thuis in deze omgeving. Ik miste herkenbaarheid in de mensen om mij heen en was het vaak ook simpelweg oneens met de theorieën en ideeën die in mijn studie aan bod kwamen. Om meer in contact te komen met andere liberalen, ben ik daarom destijds bij de JOVD Amsterdam gegaan. Door omringd te zijn door diverse perspectieven, heb ik veel kunnen reflecteren op mijn normen en waarden, waardoor duidelijk werd dat de filosofie van de VVD het beste bij die van mij past. Voor mij is de VVD dus: een plek om mensen te ontmoeten die ik anders niet zo snel tegen zou komen, waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen en waar ik ook simpelweg mijn netwerk kan uit breiden.

Wat wil jij meegeven aan Oegstgeest?

Als bestuurslid activiteiten en evenementen is het mijn taak om boeiende, prikkelende en uitnodigende activiteiten te organiseren binnen de VVD Oegstgeest. Ik heb het gevoel dat de gezelligheid, saamhorigheid en het enthousiasme sinds de coronapandemie wat zijn afgenomen, zowel binnen de partij als in het dorp. Daarom stel ik als eerste prioriteit om de motor weer op gang te krijgen en zo de partij lokaal goed op de kaart te zetten. Ik geloof dat het voor iedereen waardevol is om in aanraking te komen met perspectieven buiten de comfort zone, dus het lijkt mij dan ook leuk om een breed en uiteenlopend palet aan activiteiten en evenementen te organiseren. Bovendien zal ik mij niet alleen namens de VVD inzetten om dingen in het dorp te organiseren, maar ook op eigen initiatief zal ik leuke (muzikale) activiteiten en evenementen gaan organiseren die toegankelijk zijn voor alle Oegstgeestenaren!